MERSİN / MEZİTLİ - Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu

Nis

Okulumuz 7 sınıf öğrencilerine yönelik, Üst Öğrenim Kurumlarını tanıma gezisi, Psikolojik Danışman Kadriye Girgeç tarafından düzenlendi.

Yahya Akel Fen Lisesi, İçel Anadolu Lisesi ve Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi öğrencilerle birlikte gezilerek gerekli bilgiler alındı.

Nis

Okulumuzda "Hayvan Dostu Okul" projemiz uygulanmaktadır. Hayvanların çocukların gelişimini hızlandırdığı bir gerçektir. Çocukların hayvanları sevmesi , onlardan sevgi görmesi , onlarla ilgilenmesi , bakımı için sorumluluk alması çocuğun birçok alanda gelişimini destekler ve zayıf olduğu alanlarda beceri kazanmasını sağlar.

Mrt

Dünya Su Günü’nün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimiz resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler  genelinde “22 Mart Dünya Su Günü” konulu ilkokullarda resim, ortaokullarda şiir ve liselerde kompozisyon yarışması düzenlenmiştir. Okulumuz 7F sınıfı öğrencimiz Kuzey KILINÇOĞLU İl 1. olmuştur. Öğrencimizi ve öğrencimize danışmanlık yapan Türkçe Öğretmenimiz Ayşegül TAŞKIN'ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan temel amacı okulda çeşitli çatışma problemleri yaşayan öğrencilerin çatışmalarını sözlü ve fiziksel şiddete başvurmadan daha önceden eğitimi almış tarafsız arabulucu öğrenciler aracılığı ile çözmelerini sağlamak için oluşturulan "Akran Arabuluculuğu" projesi kapsamında yer alan öğretmen eğitimi, rehber öğretmenimiz Alaattin Kayar ve İlkay Ersoy tarafından öğretmenlerimize verilmiştir.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlenmiştir. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Pi Günü, ünlü matematik sabiti π sayısının anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart tarihinin saat 1.59 itibarıyla kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3.14'ün 1.59 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.

Pİ GÜNÜ TARİHİ

Pi Günü'nün bilinen ilk resmi ya da büyük ölçekli kutlanması Larry Shaw ve diğer çalışanlar ile birlikte tarafından 1988'de, Shaw'ın fizikçi olarak çalıştığı, San Francisco Exploratorium'da gerçekleşmiştir.

12 Mart 2009'da ABD Temsilciler Meclisi, 14 Mart 2009 tarihini Ulusal Pi Günü ilan etti.

2010 Pi Günü için Google, "Google" sözcüğünü çemberler ve pi sembolü içeren çizimlerle şekillendirerek ana sayfasında yayınladı.

Mrt

Okulumuz 6. ve 7. sınıflarından öğrencilerimizle Mercan İklim ve Çevre Bilim Merkezini ziyaret etmiştir. Okul Müdür yardımcımız İsmihan Kurban , Türkçe Öğretmenimiz Ayşegül Taşkın ve Bilgisayar Öğretmenimiz Türkay Arpacık öğrencilerimizle beraber ziyareti gerçekleştirmişlerdir. Faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Erasmus+ Projemiz kapsamında "Akran Zorbalığı" üzerine yapılan uygulamaları ve işbirlikleri üzerine atölyelerle Bilgisayar Öğretmenimiz Türkay Arpacık , İngilizce Öğretmenimiz Burcu Gönen ve Rehberlik Öğretmenimiz Alaattin Kayar paylaşımlarda bulundu. Ayrıca Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Sultan Karakaya ile Ebru Sanatı üzerine de çalışmalar yapıldı. Okul Müdürümüz Nejat Erözkan ve Müdür Yardımcılarımız Ali Barhan ve Sinan Şerbet'in katılımlarıyla sertifika töreni gerçekleştirildi.

Mrt

Mersin Eğitim Akademisi, Matematik ve Sınıf öğretmenlerine yönelik "Matematiği Sevdirmenin Yolları" konulu bir eğitim düzenledi.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen, öğrenciler arasında yaşanan çatışmaların daha önceden eğitim almış arabulucu öğrenciler tarafından çözümlenmesini amaçlayan "Akran Arabuluculugu" projesinde okulumuz pilot okulu olarak seçilmiş ve okul komisyonumuz  1 Mart 2024 tarihinde yapılan eğitici eğitimine katılmıştır.

Mrt

Okulumuzda Erasmus 2023-1-IT02-210-SCH-000158821 numaralı  "Together From Schools We Disconnect Bullying"  projesi kapsamında İtalya, İspanya ve Letonya'dan gelen meslektaşlarımızı ağırladık.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Emekli olan öğretmenlerimiz Mehmet Yılmaz ,Huri Öven, Nurgül Pekoğlu ve Halime Anamurluoglu'na plaket verildi.Okulumuza vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Erasmus+ "Together From Schools We Disconnect Bullying" projemiz kapsamında ortaklarımız ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya irtibat kişisi okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Türkay ARPACIK ve İngilizce Öğretmenimiz Burcu GÖNEN katılmışlardır. İtalya koordinatörlüğündeki proje de İspanya ve Letonya dan ortak okullarımız bulunmaktadır. Toplantıda hareketlilik tarihlerine ve önümüzdeki aylardaki faaliyetlerde neler yapılacağına dair kararlar alınmıştır.

Kas

Milletinin istiklal ve refahına ömrünü adayan Cumhuriyetimizin kurucusu ve Millî Mücadelemizin muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Programın hazırlanmasında emek veren tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.